Over Iris

Het is mijn gave en mijn passie om mensen te tonen hoe ze meer kunnen halen uit hun leven. Het leven is voor mij een prachtig geschenk dat we mogen vieren, elke dag opnieuw. Dat betekent niet dat alles altijd rozengeur en maneschijn is; ook pijn, verdriet, boosheid, ... hebben hun plaats. Voor mij is het de (levens)kunst om bewust om te gaan met wat het leven ons brengt, vanuit dankbaarheid en nieuwsgierigheid, en elke dag te verwelkomen als een nieuwe kans om ons leven te creëren en te ervaren. En om te blijven leren en groeien.

 

Ik ben al van jongsaf gefascineerd door de werking van het menselijke brein, in het bijzonder de meer verborgen lagen. Ik heb hierover veel gelezen, geëxperimenteerd en gestudeerd. Omdat ik merkte dat zelfs het 'onder-bewustzijn' niet alles kon verklaren wat ik ervaarde ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij een 'hoger bewustzijn', iets dat onszelf en ons begrip overstijgt. Er zijn echter wel manieren om deze spirituele dimensie te betrekken bij ons dagelijks leven en er steun uit te halen. Zelf koos ik hiertoe het pad van de sjamaan. 


Hieronder lees je meer over mijn opleidingen. Daarnaast ben ik natuurlijk ervaringsdeskundige, niet alleen in de uitdagingen van het leven, zoals u en bijna iedereen, maar ook meer en meer in het vinden van een vreugdevollere manier om hiermee om te gaan. 

 

Van een onzekere, kritische vrouw met weinig vertrouwen in de toekomst ben ik op een paar jaar tijd veranderd in een zelfverzekerde, optimistische vrouw die leeft in het hier en nu.


Ik haal energie uit de natuur, schoonheid, fijne contacten, schilderen, reizen, mediteren én uit het helpen van mensen. 

  

Ik sta te popelen om ook jou te helpen een binnenweg te ontdekken naar wat je zo graag wil voor jezelf.

Opleidingen

 

Een bachelor (HBO)-opleiding regressie en hypnotherapie volgde ik bij Civas.


Als master in de sociale en culturele agogiek ken ik de handvaten die mensen kunnen helpen om te veranderen. Agogen leren mensen te begeleiden om een leven te leiden dat meer voldoening geeft. Dat kan zijn op intellectueel, emotioneel, spiritueel of lichamelijk gebied.


De fascinatie voor en de feeling met het sjamanisme ontdekte ik dankzij workshops en cursussen bij Ahawa, The Goddess Temple, Sandra Ingermann en Anam Cara. Ik volgde ook een transformerende opleiding Medicine Woman bij The Goddess Temple. 

 

Als buddy bij ArmenTeKort kreeg ik een grondige opleiding (practicioner in empowerment) om kansarmen te coachen in het herwinnen van hun eigenwaarde en hen zo zicht te geven op een beter leven.

 

Tijdens 4 jaar Schrijversacademie leerde ik van professionele schrijvers de verschillende genres bespelen: poëzie, proza en column.  Omdat ik geloof in de kracht van woorden, en streef naar schoonheid, ook bijvoorbeeld in mijn scripts voor hypnotherapie.


Als Vedic Artist leerde ik mijn innerlijke creator te activeren en mijn dromen uit te drukken in een schilderij.